PROGRAM
9:30 – 9:40 | ZAHÁJENÍ VELETRHU
9:40 – 9:45 | Miloš Škorpil (český ultramaratonec, propagátor zdraveného životního stylu a zakladatel běžecké školy) – úvodní slovo ke kongresu, šťastný života běh.
Přednášky:
9:45 – 10:05 | LIMITY ZELENÉHO PROVOZU – KDY JEŠTĚ DÁVAJÍ SMYSL? | Přednášející: Václav Stárek, prezident Asociace hotelů a restaurací ČR
Výzvy a příležitosti udržitelného provozu hotelů. Současná úroveň udržitelnosti našich služeb a její budoucnost. Limity propojení udržitelnosti s udržením komfortu pro hosta a kvality služeb.
10:05 – 10:25 | UDRŽITELNOST SKRZE ROSTLINNÉ ALTERNATIVY | Přednášející: Tomáš Kofroň, obchodní ředitel distribuční společnosti Green Heads
Přehled hlavních světových trendů v rostlinném a udržitelném stravováním. Novinky a data ze světa bez živočišné výroby.
10:25 – 10:45 | ESG A ÚSPORA VODY V GASTRONOMII A HOTELNICTVÍ | Přednášející: Zdeněk Vokurka, Ondřej Král, Ing.arch. Václav Šlapák, EcoStep
Zaměří na úspory vody, peněz a ekologi. Společnost zaujala nejen odbornou veřejnost v nedávné minulosti vývojem unikátního bezvodého pisoáru, který pomáhá také gastronomickým podnikům šetřit finance i lidskou sílu.
10:45 – 11:05 | VÍTĚZOVÉ A PORAŽENÍ V GASTRONOMII ZA UPLYNULÝ ROK | Přednášející: Vladimír Sirotek, ředitel rozvoje produktu a služeb Dotykačka ČR
Ohlédnutí za vývojem gastronomie v posledních měsících – tržby, zdražování, rozdíly v regionech. Co buduje trendy a jaké příležitosti má gastronomie před sebou? Přijďte se inspirovat přednáškou založenou na tvrdých datech ve srozumitelné formě.
COFEE BREAK
11:25 – 11:45 | KOMUNITNÍ ENERGETIKA - JAK SE MŮŽE DOTKNOUT PROVOZOVATELŮ HOTELŮ A RESTAURACI? JAK ZÍSKAT DOTACE? | Přednášející: Maggie Škrabaha Dokupilová, Ministerstvo životního prostředí
Komunitní energetika je jedním z pilířů zásadních změn, které v současnosti probíhají v energetice jak v ČR, tak v celé EU. Zároveň je komunitní energetika příležitostí pro všechny, kdo budou mít zájem se do ní zapojit, tedy i pro soukromý sektor (zejména ale pro malé případně i střední podniky). V ČR v současné době probíhá schvalovací proces legislativního zakotvení komunitní energetiky a již také existují první dotační tituly zaměřené na podporu jejího rozvoje.
11:45 – 12:05 | PŘÍRODNÍ MINERÁLNÍ VODY V ENVIROMENTÁLNÍCH SOUVISLOSTECH | Přednášející: Klára Hálová, ředitelka AquaLife Institute, zastupuje společnost Mattoni
Co jsou přírodní minerální vody dle definice a jaké to má implikace. Proč je pro přírodní minerální vody klíčová ochrana zdrojů a s tím související ochrana biodiversity. S tím velmi úzce souvisí i aktivity v oblastech circularity a klimatické změny. Všechny tři oblasti dohromady vytvářejí tzv. koncept Nature positive.
12:05 – 12:25 | ZERO WASTE NA TALÍŘI | Přednášející: Marcela Šimková, jednatelka společnosti Data Servis
Jsou restaurace a jídelny v ČR připravené na omezení odpadů? A jak jsou osvícení hosté v tomto tématu? Z výsledků našeho průzkumu vyplývá, že hosté restauracích jsou celkově pozitivně naladění na šetření potravin v rámci svých návštěv. Jaké jsou možná řešení pro snížení bioodpadu v HORECA?
12:25 – 12:45 | ZAŽIJ, POZNEJ A OCHUTNEJ VIETNAM | Přednášející: CZECH VIET – Tung Nguyen
Vietnam je země, kterou nelze objevit jinak než všemi smysly. Očaruje Vás řízených chaosem hned po příletu, dostane Vás do kolen po první lžíci čerstvě uvařené misky Phở a zamilujete se na první pohled během poznávání země a místní kultury. Průvodci Vám budou Tung Nguyen, milovník čaje a spojka mezi kulturami a Lucie Pštrosová alias Lucy in Vietnam, pro kterou je Vietnam druhým domovem.
OBČERSTVENÍ A ZÁVĚR
Změna programu vyhrazena.